środa, marca 14, 2012

Aromatyczny krem z warzyw.

Dzisiaj zrobiłam na obiad zupę krem z warzyw. Głodnych zapraszam :)



Dla zainteresowanych przepis poniżej.


Zupa krem z warzyw

Składniki:

4 marchewki
2 pietruszki
pół selera
kawałek pora
400g mrożonego kalafiora
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Wykonanie:

Wszystkie warzywa (oprócz kalafiora) obrać, umyć i pokroić w dowolny sposób. Wrzucić do garnka z wodą, dodać listek i ziele angielskie - gotować.  Jak warzywa będą prawie miękkie dodać kalafior i jeszcze chwile gotować. Wyjąć listek i ziele. Zmiksować całość. Doprawić do smaku. Posypać pietruszką i koperkiem. 
Opcjonalnie można zrobić grzanki - w moim przypadku było to kilka kosteczek z chleba razowego.

Smacznego!

Jest to pomysł na szybki, zdrowy i niskokaloryczny obiad (oczywiście w wersji bez grzanek :)).

2 komentarze:

Dziękuję za Twój komentarz.

Copyright © 2017 różowa szpilka